Skip links

2D ANIMACIJA

Šta je 2D animacija?

2D animacija je umetnost stvaranja pokreta u dvodimenzionalnom prostoru. Ovo uključuje likove, stvorenja, efekte i pozadine. Iluzija kretanja se stvara kada se pojedinačni crteži slažu zajedno tokom vremena. Jedna sekunda vremena se obično deli na 25 kadra.

2D Animacija danas

2D je popularan i raznolik medij koji se masovno vraća. Može se pretežno videti u TV emisijama, video igricama, igranim filmovima, reklamama, mobilnim aplikacijama i na veb lokacijama. Popularni savremeni primeri 2D uključuju TV emisije Rik i Morti i F je za porodicu. Platforme društvenih medija poput Snapchat-a pokreću 2D animirane serije sa brzim epizodama od 1-3 minuta. Čak je i nedavno došlo do porasta video igara na 2D platformi kao što je Cuphead. „Animacija se koristi za sve na mreži (reklama, zabava), čak i ako to u početku niste svesni“, kaže Skot Klaus, mentor 2D animacije u CG Spectrum. „Medijum se brzo razvija. Televizijska animacija je uzela maha, a servisi za strimovanje neprestano traže nove sadržaje.”

Potražnja za 2D animatorima koji mogu da kreiraju zabavan i zanimljiv sadržaj značajno je porasla u poslednjoj deceniji. Postoji potreba za veštim i entuzijastičnim umetnicima koji vole pokretnu grafiku i vešti u stvaranju originalnog i privlačnog sadržaja.

2D animatori prenose priče ili poruke tako što čine da se njihovi likovi, objekti i pozadine kreću u dvodimenzionalnom okruženju. Osim crtanja, oni moraju biti i odlični pripovedači. Oni su odgovorni za jasnu komunikaciju priče ili poruke pomeranjem likova na način koji angažuje gledaoce.

Šta je animirani explainer video

Animirani video snimci sa objašnjenjima su kratki video snimci koji pomažu da se složene ideje ilustruju na jednostavne, zanimljive i smislene načine za manje od 2 minuta. Kao jedan od najmoćnijih resursa za trgovce sadržaja danas, oni imaju za cilj da opišu proizvode (ili usluge) vaše kompanije na način koji rezonuje sa bolnim tačkama vaše ciljne publike – predstavljajući vaše rešenje kao najbolje rešenje. Korišćenje video snimka sa objašnjenjem može pomoći vašoj kompaniji da generiše potencijalne klijente, smanji stopu posete samo jedne stranice, podstakne svest o brendu i poveća konverzije. Sve iz jednog komada visokokvalitetnog video sadržaja.

Neke industrije u kojima smo radili

Obrazovanje | Finansijske usluge | Zdravstvo | Informacione tehnologije | Marketing & Advertising

Sta je Motion Graphics?

Motion grafika se najjednostavnije objašnjava kao animirani grafički dizajn. Animirani objekti mogu biti ili tekst ili slike, obično koristeći 2D vektorsku grafiku — za razliku od fotorealistične, 3D ili CGI animacije — za efikasnu komunikaciju. Motion grafika se često objavljuje koristeći video (.mp4 ili .mov) formate, mada je važno napomenuti da pokretna grafika nije video uređivanje. Marketinški stručnjaci i menadžeri društvenih medija godinama koriste statične slike i nastavljaju da to čine sa velikim uspehom. Ali način potrošnje ljudi je brzo evoluirao – danas znamo da video snimci mogu da podstaknu prodaju brendova u različitim industrijama.

Tipovi Motion Graphics-a

Ako niste sigurni odakle da počnete sa svojim video marketingom, pokretna grafika je dobar početak. Beskonačno je privlačan mladim i starima, možete ga kreirati bilo gde i nudi beskrajne mogućnosti. Zato u ovom postu prolazimo kroz sve tipove pokretne grafike koje možete izabrati za svoje poslovanje.s

  • Explainer video
  • Video snimci sa uputstvima
  • Animacija korisničkog interfejsa (UI)
  • Logo Animacija
  • Produkt video
  • Promo video

Pogledajte naš SHOWREEL

Možete nas kontaktirati i putem:

Viber i WhatsApp-a

Pratite nas |

This website uses cookies to improve your web experience.